Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 17:48 - Копай си в задния двор и се чуди, защо къщата ти е паданала.
Автор: xxttcc Категория: Туризъм   
Прочетен: 1608 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01.2010 12:20




Ще бъда кратък. Или поне ще се опитам. Не, че повечето неща, които ще кажа не са ясни. Но нека повторим и преговорим. Живеем на планетата Земя. Тя е на около 5 000 000 000 години. А животът и той се е зародил някъде преди толкова. Всички блага, които използваме на готово, дори и това да виждаме цветно например, са плод на дълъг, прецизен, и много деликатен процес. Но ние за последните 100 години се опитваме да го съсипем. Има едно изказване което се върти в пространството от няколко десетилетия. "Да спасим природата". Или "Нека да спрем унищожението на природата". И двете изказвания са неверни, по скоро неправилни.

Нека се изкажа по инак. Нека спасим човечеството.

Е как така, ще запитат някои от вас. Ще се обоснова. Когато бях в 10-11 класа и учех География, беше казано, че планетата може да изхранва 10 милиарда население. Тогава ми се струваше научна фантастика. Но гледайки на къде вървим сега разбирам, че са били прави. НО ако начинът ни на живот остане същият.
Живеем в технологично общество, а 1/2 от населението на земята живее в градове. Защо. Поради измамната система с парите. Машини обработват земята, реколтата е над 1000% в сравнение с това, което може да произведе една бригада хора. Износ, внос, банани на северния полюс, кораби сноват из океаните. Американски фирми произвеждат в Китай. Всичко звучи чудно, но това е илюзия. Не е нормално в един град примерно като Пловдив, да има 100 хранителни, 100 за техника и прочие магазини и във всеки от тях да е отрупано с всякакви храни и уреди, от които реално ще се закупят в най-добрия случай 50% а останалото ще иде в боклука. Закона на планетата е всеки да вземе това което му се пoлага. За това едно време един касетофон струваше тройно от сега и работеше повече от 10 години. Сега всичко е за един ден. Давай да има, корпорациите да гушат. Хората като мравки да си прекарват живота в работа и да купуват. Живеем така сякаш имам 3-4 планети под ръка.  Да ама това не може да продължава вечно.

Караме автомобили, които се движат с гориво продукт от нефта. Само за статистиката ще кажа, че това е технология на повече от 1 век. Много усъвършенствана, но в същото то време престъпно остаряла. Морално остаряла. Но никой няма интерес да смени статуквото, защото шейховете няма да са щастливи ако ги върнат на камили. Как иначе шейхът ще открие 800 метрова кула в Дубай. А тези пари можеше да бъдат вложени в развитие на изостанали райони, най-малкото в храна на крайно нуждаещи се. Но сега си имаме една кула в пустинята. Голяма радост.

Събраха се великите сили на форум за вредните емисии. Голям шум, голяма еуфория. Но какво стана. Голямото нищо. Защото не са се разбрали пак за тези пусти парички.

Сечем гори, строим писти, заливаме с бетон, преграждаме реки, унищожаваме популации, блата (който са от огромно значение за атмосферата), вадим уран, бълваме пушилеци, циркулираме в обществото изживявайки животите си работейки за "Държавите". Мога да изброявам още много и с много подробности. Но в крайна сметка важен е резултатът а той е.

Не унищожаваме планета и природата а си сипваме отрова в собствената градина и ако ще и най-грубата мизерия да направим каквато се сетим, ако ще и атомна война, ще унищожим много живот, ще се самоубием, но природата ще продължи напред. През земята има най-малко още 3 000 000 000 години. Просто ние като най-простите тъпанари, ще се само-премахнем. Планетата е оцеляла при какви ли не катаклизми. Обръщане на земната кора, сблъсъци с астероиди, масивни вулканични изригвания. Какво сме ние в сравнение с това. Смешка.

Затова нека спрем да се загробваме, а да започнем да живеем, както се предполага от нас. Може да ви се стори примитивно, но ако не намерим начин да произвеждаме сплави и вещества няма как да стане. Ако ти се ядат банани иди до Венесуела и си вземи. Няма начин. Не може да направиш от пустинята, овощна градина и да не си платиш. Ние ще си изживеем живота в това положение, но сме последните. След 70 години няма да има и помен от пари, защото няма да има смисъл от тях. Но лошото е, че хората на бъдещето няма да имат много варианти на действие, защото както казва премиерът Борисов "Имаме лошо наследство". Нима искаме това бъдеще за децата ни?

 





Тагове:   двор,   отпадъци,


Гласувай:
1



1. buntarkata - http://buntarkata.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/01/05/anketa-obsebenost.466890
05.01.2010 17:51
плс, включи се в анкетата ми :)
цитирай
2. анонимен - Добра статия
06.01.2010 23:55
Да допълня само че хората не се поучават от историята и правят едни и същи грешки(за справка разберете как са изчезнали Майте).Но друг е въпроса че ние обикновенните хора вече май нямаме право на избор и всичко върви към своя предопределен край защото групата на Билдерберг(това са хората които управляват света в сянка)следват законите на илюминатите ! Както е казал един от тях "Овцете немогат да ни спрат да ядем овче месо"
цитирай
3. анонимен - :)
06.01.2010 23:57
Бай да уей последната статия е от Пидича сорри брат
цитирай
4. xxttcc - Опа
07.01.2010 12:08
Коя статия била от Пидича, ко става, за какво сори не рабрах нищо. Ама здраве да е.
цитирай
5. xxttcc - Относно овцете...
07.01.2010 12:11
Съгласен съм с теб. Но все пак преди няколко века хората щурмуваха бастилията и света се промени, защо да не можем и ние.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: xxttcc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14364
Постинги: 3
Коментари: 5
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930